Indisk dahl med tomat
FROKOST

Indisk dahl med tomat

Dahl skal serveres rygende varm med masser af krydderurter og fladbrød til. Retten er uden kød
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. smør Eller kokosolie
1 stk. løg, hakket Brug et stort løg
3 stk. fed hvidløg Hak fint
1 stk. rød chili Hak den friske chili fint
1.5 tsk. karry Eller garam masala
1 tsk. gurkemeje
1.5 tsk. spidskommen
1 knsp. stødt kanel
3 dl. Røde linser, tørrede
6 dl. grøntsagsbouillon
800 g tomater Hakkkede
lidt salt
lidt sukker
lidt peber

lidt limesaft

Tilbehør

lidt Friske koriander
lidt cremefraice
lidt fladbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt fedtstoffet i en mellemstor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, chili og krydderier. Lad det stege under omrøring i 6-7 minutter.
  2. 2
    Tilsæt linser, og lad dem stege med et minut. Hæld bouillon ved og rør rundt, lad det blive varmt, og tilsæt så hakkede tomater.
  3. 3
    Lad retten simre over middel varme uden låg, men med jævnlig omrøring i cirka 30 min., eller til linserne er møre, og retten er tyknet. Smag til med salt, peber sukker, frisk lime og evt. lidt flere krydderier.
  4. 4
    Servér retten rygende varm med masser af friske krydderurter, en skefuld cremefraiche på toppen og fladbrød til.