Hummus med soltørrede tomater og  frisk chili
VEGETAR

Hummus med soltørrede tomater og frisk chili

Hummus er hyggelig i madpakken måske med rugbrødsstænger. Prøv denne med chili, hvis din hummus godt må være lidt ekstra krydret.
  • 4 Personer

Ingredienser

240 g kogte kikærter (friskkogte eller svarende til 1 dåse)
2.5 stk. soltørrede tomater 5 halve, soltørrede tomater i olie
0.5 dl. mandler, ristede
0.5 stk. citron Brug saftens fra en halv citron
0.25 dl. vand (evt. kogevandet fra kikærterne)
2 spsk. olie olien fra de soltørrede tomater
1 stk. friskhakket chili Vælg type efter hvor stærkt du ønsker
1 fed hvidløg
lidt salt og lidt peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
  2. 2
    Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med soltørrede tomater, mandler, citronsaft, vand, olivenolie og chili. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
  3. 3
    Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være fyldig og balanceret, ikke fad og flad.
  4. 4
    Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.