Hummus med soltørrede tomater og frisk chili

Hummus er hyggelig i madpakken måske med rugbrødsstænger. Prøv denne med chili, hvis din hummus godt må være lidt ekstra krydret.
Hummus med soltørrede tomater og  frisk chili
  • 4 Personer

Ingredienser

240 g kogte kikærter
2.5 stk soltørrede tomater
0.5 dl. mandler, ristede
0.5 stk. citron
0.25 dl. vand
2 spsk. olie

1 stk. friskhakket chili
1 fed hvidløg
lidt salt og lidt peber

Sådan gør du

  1. 1.Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
  2. 2.Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med soltørrede tomater, mandler, citronsaft, vand, olivenolie og chili. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
  3. 3.Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være fyldig og balanceret, ikke fad og flad.
  4. 4.Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #tilbehør til frikadeller, #vegetar, #tilbehør til kylling og #tapas