Hummus med butterbeans, grønne ærter og persille
VEGETAR

Hummus med butterbeans, grønne ærter og persille

Grøn hummus med en skøn smag af urter. Denne hummus er med butterbeans i stedet for kikærter.
  • 4 Personer

Ingredienser

240 g kogte butter beans (hjemmekogte eller svarende tl 1 dåse bønner)
1 dl. grønne ærter friske eller fra frost
1 håndfuld bladpersille Frisk hakket
0.5 stk. citron Saften fra en halv citron
2 spsk. vand
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg Presset fed hvidløg
lidt salt og lidt peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl bønnerne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
  2. 2
    Kom bønnerne i en food-processor eller minihakker sammen med ærter, persille, citronsaft, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.  Ikke kogevand fra butterbeans, det skal kasseres.
  3. 3
    Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være som i urter, mild og balanceret, ikke fad og flad.
  4. 4
    Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.