Hønsekødssuppe med masser af citron
- 6 Personer
Ingredienser
1 stk. | suppehøne |
- | salt og peber |
3 stk. | pastinakker |
3 stk. | gulerødder |
2 stk. | løg |
- | olie |
4 stk. | citroner |
3 dl. | creme fraiche 18 % |
Sådan gør du
-
1Kom hønen i en gryde, og dæk med vand, ca. 2 l.
-
2Kog op, og skum af.
-
3Kom salt og peber i gryden, og lad hønen simre under låg i ca. 2 timer, indtil den er mør.
-
4Tag hønen op, og læg den på en tallerken.
-
5Skær grøntsager i mindre stykker.
-
6Svits pastinak og gulerødder i en gryde i smør.
-
7Løgene skal ikke svitses.
-
8Kom løg i gryden, og hæld suppen gennem en sigte ned i gryden.
-
9Pil kødet fra hønen, og vend i suppen.
-
10Kog op, og server med godt brød. Skær citronerne i halve eller kvarte og pres rigeligt ned i suppen på sin tallerken. Tilsæt en skefuld cremefraiche
Tip!
Tag lidt suppe fra gryden, og kog ris heri. Vend den nykogte ris ned i suppegryden, det giver en fyldigere suppe.