Hindbærcupcake med lakridsfrosting

Sød og syndig kage, der kombinerer syren fra hindbærrene med den forførende lakrissmag, der er blevet populært krydderi i det danske køkken.
Hindbærcupcake med lakridsfrosting
  • 12 Personer

Ingredienser

110 g smør
1 dl. mælk
150 g sukker
0.5 stang vanilje kornene
2 stk økologiske æg
200 g hvedemel
1.5 tsk. bagepulver
100 g revet marcipan
200 g frosent hindbær

Frosting

100 g flødeost
50 g blødt smør
60 g flormelis
1.5 tsk. knust rålakrids

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 180 C (160 C varmluft).
  2. 2.Smelt smørret og bland det med mælken.
  3. 3.Pisk æggene sammen med sukker og vanilje indtil det er luftigt og lyst.
  4. 4.Sigt melet sammen med bagepulveret og bland det i æggemassen, skiftevis med smørblandingen.
  5. 5.Vend til slut marcipanen og hindbær i lidt efter lidt.
  6. 6.Fordel dejen i 12 cupcake- eller muffinforme og bag dem i 25-30 min. til de er faste og gyldne.
  7. 7.Lad kagerne afkøle.
  8. 8.Rør imens flødeost, blødt smør og flormelis sammen.
  9. 9.Vend til sidst rålakrids i og pynt kagerne med frosting.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert og #børnevenligt