Sponsoreret indhold fra De 5 Gaarde

Hel kylling på grill med hvidløg og rosmarin

Helstegt kylling er en sikker vinder vinter og sommer, og så er det supernemt at lave. Mariner kyllingen med citron, honning, hvidløg og rosmarin og tilbered den på grillen.
Hel kylling på grill med hvidløg og rosmarin
  • 6 Personer

Ingredienser

1 dl. rapsolie
1300 g hel kylling (1300 g)
1 spsk. honning
1 spsk. salt
3 stk fed hvidløg
0.5 stk. citronsaft
1 håndfuld frisk rosmarin

Sådan gør du

  1. 1.Kom olie i en skål og bland honning og salt ved
  2. 2.Riv hvidløgene og kom i sammen med saften fra citronen
  3. 3.Hak rosmarinen og vend den rundt i olien
  4. 4.Smør kyllignen med marinaden, og kom citronbåde i enden på kyllingen + lidt ekstra rosmarin, lad den trække med marinaden imens du gør grillen klar.
  5. 5.Hvis du bruger en gasgrill, skal den op på 225 grader og så skal kyllingen have de første 15 minutter. Herefter skrues ned til 175-200 grader og kyllingen får de sidste 45 minutter ved denne varme. Bruge en foliebakke beklædt med bagepapir til at komme din kylling på grillen, eller en kyllingeholder – Kyllingen kan også sagtens bages i ovnen ved 225 grader i 60 minutter - Sæt ovnen om på grill de sidste 5 minutter.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen og #få ingredienser