Hainanese Chicken Rice
AFTENSMAD

Hainanese Chicken Rice

Kylling på singaporeansk. Brug en god, økologisk kylling. Den har et smukkere skind og masser af smag.
  • 6 Personer

Kyllingen

1 stk. kylling á ca. 1,5 kg
- salt
2 fed hvidløg let knust med skal
1 stk. forårsløg
150 g ingefær friskskrællet. Skæres igennem på langs og knuses let
- Kogende saltet vand

Risen

600 g jasminris
2 spsk. olie
6 skiver ingefær papirtynde
2 stk. hakkede skalotteløg
4 fed hvidløg finthakkede
3 l. suppe fra kyllingen

Chilidyppelse

10 stk. chili bland evt. små hotte med større mildere
2 fed hvidløg skåret på tværs af fibrene
1 cm ingefær skrællet og skivet på tværs af fibrene
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
- Lys soya
2 spsk. limejuice

Sådan gør du

  1. 1
    Vask kyllingen og gnid med salt, lad stå lidt og vask saltet af.
  2. 2
    Placer hvidløg, forårsløg og ingefær inde i skroget og sænk kyllingen ned i kogende vand, til det dækker.
  3. 3
    Kog op hurtigt og skum af, skru helt ned for blusset og lad kyllingen stå i det varme vand under låg i ca. 50 min. Vend én gang undervejs. Kyllingen skal være gennemkogt. Læg evt. kyllingen på et hvidt fad. Hvis saften er lyserød, kommes kyllingen tilbage i gryden lidt længere tid.
  4. 4
    Varm en wok op og kom først olien og så ingefær i, som steges gyldent. Kom skalotteløg i, brun dem og tilsæt dernæst hvidløg. Rør rundt i ca. 1 minut og tilsæt ris, som steges ved lav varme i 2-5 minutter.
  5. 5
    Kom ris i en gryde og tilsæt ca. ¾ liter af kyllingesuppen, læg låg på og skru så helt ned for blusset. Lad risene dampe i ca. 20-25 min.
  6. 6
    Chilidyppelsen: stød først chili, så hvidløg og endelig ingefær i morteren eller kom det i blender, tilsæt resten af ingredienserne og smag til. Chilidyppelsen kan holde sig et par dage i køleskab.