Gulerodssalat med rugbrødscroutoner og lufttørret skinke
FROKOST

Gulerodssalat med rugbrødscroutoner og lufttørret skinke

Salat må gerne være lidt syndigt. Som for eksempel her, hvor vi vender gulerødder og æbler i en fed dressing og topper med skinke og hjemmelavede rugbrødscroutoner. 
  • 4 Personer

Ingredienser

3 stk. gulerødder
1 stk. æble
4 stk. mild rød chili
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. mælk
1 tsk. blommebrændevin
- salt og peber
2 stk. skiver rugbrød
- lidt olie
125 g lufttørret skinke
- bredbladet persille

Sådan gør du

  1. 1
    Skær gulerødderne i små tern, og kom dem i en skål.
  2. 2
    Overhæld ternene med kogende vand, og lad dem stå i 2-3 minutter.
  3. 3
    Hæld vandet fra, skyl med koldt vand og afdryp.
  4. 4
    Skær æble i små tern, og hak chilien fint.
  5. 5
    Rør mayonnaise med mælk og chili, og krydr med salt og peber.
  6. 6
    Vend med gulerod, æble og chili.
  7. 7
    Skær rugbrød i små tern og steg dem sprøde i olie på en pande.
  8. 8
    Server salaten med skinke, persille og rugbrødscroutoner.
  9. 9
    Server evt. kødet med citron og kapers.