Grydekylling med jordnøddesmør
AFTENSMAD

Grydekylling med jordnøddesmør

Jordnødder smager fyldigt og mætter godt. Kominér de fede nødder med kylling og ris, og du får en fuldendt ret med masser af smag.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

1 stk. stor fersk kylling
3 stk. løg
2 dåser flåede tomater
1 dl. jordnøddesmør
1 l. vand
2 dl. ris (vi brugte basmati, men parboiled bliver mindre klæg)
4 spsk. usaltede peanuts
- frisk basilikum
- Lidt salt og peber
- olie

Sådan gør du

  1. 1
    Rens kyllingen og dup den tør med køkkenrulle
  2. 2
    Skær i 6- 8 stykker
  3. 3
    Hak løgene groft.Svits kyllingestykkerne godt i lidt olie i en stor stegegryde
  4. 4
    Kom løg i gryden og svits også dem.Rør jordnøddesmør ud i noget af vandet og kom i gryden sammen med resten af vandet.Lad det hele koge op og simre 5 minutter
  5. 5
    Rør nu risen og salt og peber i og vend rundt.Krydr med salt og peber
  6. 6
    Lad retten simre under låg i ca. 15 minutter indtil risen er færdig
  7. 7
    Server med et drys jordnødder og basilikum.