Grønne fiskedeller med knuste kartofler
HOVEDRET

Grønne fiskedeller med knuste kartofler

Leg med fiskefarsen og skab din egen grønne version. Spinat, ærter og urter pepper farsen op og tilføjer gode vitaminer og mineraler til denne opskrift, hvor fiskefrikadellerne får selskab af nemme, knuste kartofler med porre. 
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g fiskefars
1 dl. hakkede urter spinat eller mosede ærter
3 spsk. hvedemel
- olie eller smør, til stegning
1 kg kartofler skrællede og halverede
4 stk. porrer i tynde skiver
30 g smør i tern
3 spsk. 18% creme fraiche
- salt og sort peber

Tilbehør

- Friske urter til drys
- syltede agurker i mundrette stykker

Sådan gør du

  1. 1
    Rør fiskefarsen med sammen med urter og juster konsistensen med hvedemel, hvis den er for blød. Form farsen til 16-20 små frikadeller. Vend dem evt. i hvedemel, det giver en sprød og gylden stegeskorpe. Steg frikadellerne i olie/smør på en pande over middel varme, til de er gyldne, faste og gennemstegte.
  2. 2
    Kog imens kartoflerne i usaltet vand, til de er møre, ca. 15 min. Kog porrerne med i et par minutter, før kartoflerne er færdige.
  3. 3
    Hæld vandet fra, og tilsæt smør. Vend det rundt, og brug bagsiden af en grydeske til at »knuse« nogle af kartoflerne til mos. Hæld cremefraichen i sammen med salt og peber, og vend det sammen. Vær forsigtig, så kartoflerne ikke moses fuldstændig.
  4. 4
    Smag til, og servér sammen med fiskedeller, syltede agurker og et drys urter!