Grillet kanin med grøntsager og nem aioli
AFTENSMAD

Grillet kanin med grøntsager og nem aioli

Hvis du ikke griller om vinteren, kan kaninkødet steges i ovnen og til sidst grilles på en grillpande. En hel kanin koster et par hundrede kroner hos en avler og er et sundt alternativ til rødt kød. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. parteret kanin, cirka 1200 g
- salt og peber
- olivenolie
1 kg beder, gerne gule og orange
250 g stor gulerod
250 g tomat
1 dl. mayonnaise
1 fed hvidløg
1 tsk. akaciehonning
- Nogle dråber hvidvinseddike
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Gnid kanindelene med krydderi og lidt olie.
  2. 2
    Grill dem møre i cirka 30 minutter.
  3. 3
    Kom beder og gulerødder i en gryde, og lad dem simre i 30 minutter.
  4. 4
    Tag dem fra komfuret, og fisk gulerødderne op. Lad bederne trække 10 minutter, hvis de er store.
  5. 5
    Pil beder og gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
  6. 6
    Skær eller knus tomater, og bland dem med beder.
  7. 7
    Kom mayonnaisen i en skål, og riv hvidløget heri.
  8. 8
    Smag til med honning, eddike, salt og peber.
  9. 9
    Server den nygrillede kanin med beder og aioli.