Grillet kanin med grøntsager og nem aioli

Hvis du ikke griller om vinteren, kan kaninkødet steges i ovnen og til sidst grilles på en grillpande. En hel kanin koster et par hundrede kroner hos en avler og er et sundt alternativ til rødt kød. 
Grillet kanin med grøntsager og nem aioli
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. parteret kanin, cirka 1200 g
- salt og peber
- olivenolie
1 kg beder, gerne gule og orange
250 g stor gulerod
250 g tomat
1 dl. mayonnaise
1 fed hvidløg
1 tsk. akaciehonning
- Nogle dråber hvidvinseddike
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Gnid kanindelene med krydderi og lidt olie.
  2. 2.Grill dem møre i cirka 30 minutter.
  3. 3.Kom beder og gulerødder i en gryde, og lad dem simre i 30 minutter.
  4. 4.Tag dem fra komfuret, og fisk gulerødderne op. Lad bederne trække 10 minutter, hvis de er store.
  5. 5.Pil beder og gulerødder, og skær dem i mindre stykker.
  6. 6.Skær eller knus tomater, og bland dem med beder.
  7. 7.Kom mayonnaisen i en skål, og riv hvidløget heri.
  8. 8.Smag til med honning, eddike, salt og peber.
  9. 9.Server den nygrillede kanin med beder og aioli.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad