Gratin af dine rester
Samvirkes madskribent Maria Meldgaard
bruger rester af kogte grøntsager og skinke
til en lækker og luftig gratin.

- 4 Personer
Ingredienser
5 dl. | kogt blomkål |
3 stk | kogte kartofler |
2 stk | kogte gulerødder |
200 g | kogt skinke |
lidt | salt og peber |
3 dl. | mælk |
1.5 dl. | hvedemel |
25 g | smør |
4 stk | æg |
3 spsk. | rasp |
Sådan gør du
- 1.Sæt ovnen på 200 grader.
- 2.Fordel grøntsagsrester og kogte skinketern i fadet.
- 3.Krydr med lidt salt og peber.
- 4.Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Sæt blandingen på komfuret, og lad den koge op, imens du rører i mælkeblandingen.
- 5.Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du rører. Lad saucen simre og rør stadig.
- 6.Hæld saucen til afkøling i en skål.
- 7.Rør æggeblommer i saucen en ad gangen. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i saucen med en dejskraber.
- 8.Hæld saucen over fyldet, drys med rasp.
- 9.Sæt fadet på en af de nederste riller. Bages i 40-50 min. Luk ikke ovnen op i utide.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #restemad