Gratin af dine rester

Samvirkes madskribent Maria Meldgaard bruger rester af kogte grøntsager og skinke til en lækker og luftig gratin.
Gratin af dine rester
  • 4 Personer

Ingredienser

5 dl. kogt blomkål
3 stk kogte kartofler
2 stk kogte gulerødder
200 g kogt skinke
lidt salt og peber
3 dl. mælk
1.5 dl. hvedemel
25 g smør
4 stk æg
3 spsk. rasp

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 grader. 
  2. 2.Fordel grøntsagsrester og kogte skinketern i fadet.  
  3. 3.Krydr med lidt salt og peber.
  4. 4.Pisk mel og mælk sammen i en gryde. Sæt blandingen på komfuret, og lad den koge op, imens du rører i mælkeblandingen.  
  5. 5.Kom smørret i blandingen og lad det smelte, imens du rører. Lad saucen simre og rør stadig.  
  6. 6.Hæld saucen til afkøling i en skål.    
  7. 7.Rør æggeblommer i saucen en ad gangen. Pisk æggehviderne stive med lidt salt og vend dem i saucen med en dejskraber.
  8. 8.Hæld saucen over fyldet, drys med rasp. 
  9. 9.Sæt fadet på en af de nederste riller. Bages i 40-50 min. Luk ikke ovnen op i utide.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #restemad