Ghribas - Marokkanske småkager

Ghribas er en bestemt type småkager fra Marokko, som har en grov tekstur, men som smelter på tungen.  
Ghribas - Marokkanske småkager
  • 6 Personer

Ingredienser

500 g hvedemel
100 g flormelis
2 spsk. sesamfrø
tsk. fint salt
50 g blødgjort smør
375 ml. olie
3.5 g bagepulver
2 spsk. orangeblomstvand – kan erstattes med fintreven citronskal

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 180 grader.
  2. 2.Si mel og flormelis op i en skål.
  3. 3.Tilsæt sesamfrø, salt, smør, bagepulver og orangeblomstvand.
  4. 4.Bland alle ingredienserne og tilsæt olien lidt efter lidt, mens du ælter dejen, indtil du har en blød dej.
  5. 5.Tag en spsk. dej og rul den til en lille kugle.
  6. 6.(Hav eventuelt orangeblomstvand eller olie på hænderne, så dejen ikke hænger i).
  7. 7.Vend forsigtigt kuglen i flormelis.
  8. 8.I Marokko bages den på bagsiden af noget, der minder om en linseform, så dejkuglen lægges på en runding, der buler op.
  9. 9.Men de kan sagtens bages på en olieret bageplade.
  10. 10.Bages i 7-8 minutter eller til de er gyldent brune og ”sprækker” i overfladen.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert og #få ingredienser