Fyldt madbrød

Madbrødet er perfekt som mellemmåltid. Og hvis fantasien tillader det, er det ikke farligt at eksperimentere med fyldet.
Fyldt madbrød
  • 4 Personer

Ingredienser

50 g margarine
3 dl. vand
35 g gær
1 tsk. salt
150 g groft rugmel
400 g hvedemel

Fyld

50 g flødeost
100 g røget skinke
3 stk æg (kogt 6 min)
3 spsk. hakket persille
1 tsk. oregano
- æg til pensling

Sådan gør du

  1. 1.Margarinen smeltes og hældes i en skål.
  2. 2.Vand tilsættes.
  3. 3.Gæren smuldres og røres i.
  4. 4.Salt, rugmel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes igennem, til den er smidig.
  5. 5.Stilles til hævning tildækket et lunt sted cirka 1 time.
  6. 6.Dejen lægges på et meldrysset bord, og luften trykkes ud med knoerne.
  7. 7.Dejen rulles ud i en firkant på cirka 35 x 35 cm.
  8. 8.Flødeosten smøres på dejen i et tyndt lag.
  9. 9.Skinke og æg hakkes og drysses over sammen med persille og oregano.
  10. 10.Dejen rulles som 2 roulader, en fra hver side, der mødes på midten.
  11. 11.Skæres i 16 tykke skiver, der stilles på snitfladen i en smurt springform.
  12. 12.Efterhæver tildækket et lunt sted cirka ½ time.
  13. 13.Pensles med sammenpisket æg.
  14. 14.Bagetid: 30 min. ved 200 grader på nederste ovnribbe og dernæst 10 min. uden form på midterste ovnribbe.

Tip!

Smager godt til natmad eventuelt sammen med suppe. Brødet kan serveres som frokostbrød sammen med en god fyldig salat.

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk