Fyldt aubergine med oksekød
AFTENSMAD

Fyldt aubergine med oksekød

Inviter familien til tyrkisk aften. Her med kød og grøntsager i én velsmagende løsning med ris til. 
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk. auberginer
- olivenolie

Fyld

1 stk. rødløg
2 fed hvidløg
350 g hakket oksekød(6-8%)
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. paprika
1 tsk. fint salt eller 1 tsk. kryddersalt
2 spsk. flåede tomater
2 stk. tomater

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på varmluft 200 grader.
  2. 2
    Skær hver aubergine lige over på langs.Skær lidt af den yderste runding fra, så at auberginen får en bund at stå på.
  3. 3
    Skær små snit i det hvide auberginekød. Brun i olivenolie på begge sider på en pande. Sæt auberginerne ned i en smurt ildfast form. Skrab noget af auberginekødet ud til siderne, så der bliver plads til kødet.
  4. 4
    Hak løg og hvidløg og svits i lidt olivenolie på en pande. Tilføj kød og krydderier og salt, og svits det sammen. Tilføj de flåede tomater, og svits lidt videre. Kom kødet i auberginen. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
  5. 5
    Tag fadet ud, og læg tomatskiver hen over kødet. Bag videre, indtil kødet er gennemstegt. I alt cirka 20 minutter.
  6. 6
    Server med ris.