Frugtbrød
BAGVæRK

Frugtbrød

Et brød, der smager lidt af kage. Spis det direkte fra ovnen med en generøs klat smør eller giv ungerne en luns med på madpakken.
  • 4 Personer

Ingredienser

3 dl. mælk eller vand
50 g gær
1 dl. Dansukker Lys Sirup
1 dl. flydende margarine
1 tsk. salt
1 spsk. tørret stødt pomerans eller hakket appelsinskal
250 g tørret frugt, f.eks. figner, abrikoser, tranebær og rosiner
2 dl. grahamsmel
6 dl. hvedemel

Sådan gør du

  1. 1
    Varm mælken/vandet til ca. 35°.
  2. 2
    Smuldr gæren i en skål, og tilsæt den varme væske.
  3. 3
    Bland sirup, margarine, salt og pomeransskal i.
  4. 4
    Hak den tørrede frugt i små stykker, og bland det i dejen sammen med grahamsmel.
  5. 5
    Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen slipper.
  6. 6
    Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  7. 7
    Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen smidig.
  8. 8
    Form den til et brød, som lægges på bageplade med bagepapir.
  9. 9
    Lad brødet hæve 30 minutter.
  10. 10
    Sæt ovnen på 200°, og bag brødet på nederste rille i ca. 45 minutter.
  11. 11
    Læg et stykke folie over brødet efter halvdelen af bagetiden, så brødet ikke bliver for mørkt.
  12. 12
    Pensl brødet med vand, når det er færdigbagt, og lad det afkøle tildækket på en rist.