Flødesne og perlebyg med blåbær

Inspirationen kommer fra Laplands smukke, hvide, kolde sne og traditionen med at koge gryn møre i saft til dessert.
Flødesne og perlebyg med blåbær
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl. piske-fløde
1 dl. Perlebyg
5 dl. blåbærnektar/ ren blåbærsaft (drikkeklar blåbærsaft)
2 dl. blåbær

Sådan gør du

  1. 1.Pisk fløden til skum og kom den i en fryse-egnet skål eller i fire engangsplastikkrus.
  2. 2.Frys fløden ind natten over.
  3. 3.Kom perlebyg og blåbærsaft i en gryde, og lad det simre under låg i 20 minutter.
  4. 4.Tag gryden fra komfuret og lad blandingen afkøle helt under låg. Kan eventuelt laves dagen før.
  5. 5.Tag fløden ud og vent, til den bliver skærbar.
  6. 6.Skær i humpler. Skærefladen ser nærmest ud som tætpakket sne.
  7. 7.Anret fløden med byg og blåbær.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser og #børnevenligt