Flødebagte rodfrugter og kylling
HOVEDRET

Flødebagte rodfrugter og kylling

Mættende ret, der varmer helt ned i tæerne på en kold vinterdag. Servér med en sprød salat og et godt stykke groft brød.  
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. kyllingebryster
8 skiver bacon
0.5 l. piskefløde Evt. madlavningsfløde
4 kviste timian
2 tsk. dijon sennep
1 fed hvidløg
lidt salt og lidt peber
400 g tynde skiver jordskokker
400 g pastinak eller persillerod Skæres i meget tynde skiver
2 stk. porrer
50 g vesterhavsost

Tilbehør

- sprød salat, f.eks. iceberg eller romaine
- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 180/ 165C varmluft. 
  2. 2
    Skær hvert kyllingebryst i 3-4 stykker, drys med salt og peber. Halver baconskiver og rul et lille stykke om hvert stykke kylling. Sæt på køl. 
  3. 3
    Rør fløden sammen med timian, sennep, hvidløg, salt og peber. 
  4. 4
    Vend rodfrugterne og porrerne sammen med flødeblandingen i en skål. 
  5. 5
    Hæld grøntsagsblandingen i et smurt ovnfast fad, tryk overfladen let flad og drys med revet ost. Bag blandingen i ca. 35 min., til grøntsagerne er næsten møre. 
  6. 6
    Fordel kyllingestykkerne over blandingen, og bag retten yderligere 15-20 min., til kyllingen er gennemstegt. 
  7. 7
    Server retten varm.