Sponsoreret indhold fra Ribera del Duero

Flat iron steak med majssauté og blomkål

Tilbehøret til oksekødet er den ret klassiske kombination af majs og kantareller, som både er i sæson samtidig og giver en god base med sødme og umami til at stå op imod en kraftig vin. Den store mængde smør er også med til at runde tanninerne i den unge vin af. Sørg for at krydre retten godt og specielt med friskkværnet peber.
Flat iron steak med majssauté og blomkål
  • 4 Personer

Ingredienser

1 blomkål
50 g smør
5 g tørrede karljohansvampe
15 g parmesan
600 g flat iron steak
300 g majs
250 g kantareller
2 spsk. rapsolie
4 stk timiankviste
50 g smør
lidt blomkålsblade evt

Sådan gør du

  1. 1.Fjern forsigtigt bladene fra blomkålen og gem de mindste blade. Kog blomkålen 5 minutter i saltet vand. Anbring blomkålen på en plade og fordel smørret over blomkålen. Kør karljohansvampene på en minihakker til et fint pulver. Sigt svampestøvet over og riv parmesanen over. Krydr med salt og peber. Bag blomkålen 20 minutter i ovnen ved 200 grader.
  2. 2.Krydr bøffen med salt og peber. Brun den af ved høj varme på alle sider. Giv den 10 minutter i ovnen ved 200 grader. Lad den trække 5 minutter, før den skæres i skiver.
  3. 3.Steg majs og kantareller ved høj varme i en smule olie 3-4 minutter. Tilsæt smør og lad det simre 5 minutter og vend så de spæde kålblade i.
  4. 4.Pynt med timiankvistene
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #scoremiddag, #weekend og gæster og #gæstemad og fest