Fiskefilet med grov kartoffelremoulade

Fuldkornsrasp giver ekstra kant til de friske fisk. Lav din egen remoulade med kartofler hertil. Vi har sparet på fedtet og laver remouladen med skyr i stedet for mayonnaise. 
Fiskefilet med grov kartoffelremoulade
  • 4 Personer

Ingredienser

12 stk rødspættefileter, bestil dem som kvarte og uden skind
1 spsk. rapsolie
100 g fuldkornsrasp
1 stk. citron
4 skiver daggammelt rugbrød
2 stk gulerødder
1 dl. syrlige agurker
1 spsk. karry
1 spsk. gurkemeje
2 dl. skyr eller cremefraiche
10 stk kogte små kartofler
2 stk radiser
- salt og peber
- Evt. frisk timian

Sådan gør du

  1. 1.Tænd for ovnen på 160 grader. Kog kartoflerne i 17 minutter i (meget) saltet vand og køl dem af.
  2. 2.Skær rugbrødet i meget tynde skiver og del dem i de ønskede stykker. Pensl med lidt olie og sæt dem ind i ovnen i 15 minutter, når den er på 160 grader (hvis de ikke er helt sprøde efter 15 minutter, så bag dem, til de er helt sprøde).
  3. 3.Paner fiskefileterne i rasp på begge sider og stil en pande med olie klar til stegning.
  4. 4.Skær gulerødder i tern på 1 gange 1 centimeter og hak de syrlige agurker groft. Skær radiserne og de nu kolde kartofler i skiver og bland alle ingredienserne til remouladen. Smag til med salt og peber samt lidt saft fra de syltede agurker.
  5. 5.Tænd for panden og steg fiskefileterne 2-3 minutter på hver side, når panden er varm. Krydr med salt og peber.
  6. 6.Server fileterne med den grove kartoffelremoulade, de sprøde rugbrødskiks og citronbåde. Pynt evt. med frisk timian.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost