Et godt brød

Vi får velsmag, gode kulhydrater og fibre. Brødet er skønt i humpler til aftensmaden. Glem alt om smør på brødet, det er saftigt i sig selv. Vi har nemlig skoldet melet, og ladet dejen være ekstra klæg.
Et godt brød
  • 5 Personer
  • 45 Minutes

ingredienser

4 dl. vand
4 dl. fuldkornshvedemel
2 dl. letmælk
50 g gær
1.5 tsk. groft salt
2 spsk. olie
7 dl. sigtemel
1 håndfuld havregryn

Sådan gør du

  1. 1.Kog vandet.
  2. 2.Kom fuldkornshvedemelet i en røreskål, hæld det kogende vand over, rør rundt, og lad stå 5 minutter.
  3. 3.Rør mælken i, og lad dejen blive lunken.
  4. 4.Tilsæt gær, salt og olie, og rør godt rundt.
  5. 5.Tilsæt sigtemel, og rør dejen i 3-4 minutter med en ske eller dejkrog.
  6. 6.Dæk dejen med film, og lad den hæve 45 minutter.
  7. 7.Kom vand på dine håndflader.
  8. 8.Pres luften ud af dejen, og form den til en rund kugle.
  9. 9.Læg kuglen på en bageplade med bagepapir, og drys havregryn over, imens dejen stadig er våd.
  10. 10.Efterhæv brødet i 30 minutter.
  11. 11.Bag brødet midt i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost, #få ingredienser og #morgenmad og brunch