Claus Meyer - om ketchup
Der findes mange måder at lave sin egent ketchup på. Claus Meyer bruger her stjerneanis, koranderfrø og hvidløg til at give ketchuppen ekstra spark på dine ketchupretter.

- 4 Personer
- 55 Minutes
ingredienser
500 g | friske modne tomater |
1 stk. | løg |
1 stk. | fed hvidløg |
1 dl. | æbleeddike |
2 stk | stjerneanis |
0.5 stk. | æble |
40 g | rørsukker |
10 stk | korianderfrø |
- | salt og peber |
- | olivenolie |
Sådan gør du
- 1.Skræl løg og hvidløg, frigør æble for kernehus, snit det hele fint.
- 2.Sauter let i olivenolie 3-4 minutter, indtil løgene er møre, dog uden at tage for meget farve.
- 3.Tilsæt sukker, stjerneanis, korianderfrø, salt og peber
- 4.Sauter det hele, indtil sukkeret begynder at karamellisere og blive gyldenbrunt.
- 5.Tilsæt eddike og tomater i grove tern, og kog det hele på svag varme 30-45 minutter til en tæt kompot.
- 6.Blend til en glat puré, og sigt igennem en finmasket sigte (brug evt. en ske til at få pureen igennem med).
- 7.Afkøl pureen, og din ketchup er klar.
- 8.Kan holde sig mindst en uge på køl.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør