Champignonpaté

Champignonpatéen blev populær som vegetarret til frokost og fest, da den vandt frem i midten af firserne. En ret, der i dag også kan fungere som et finere alternativ til leverpostejen.
Champignonpaté
  • 4 Personer

Ingredienser

100 g hel boghvede
1 spsk. olie
2 dl. grøntsagsbouilion (vand + terning)
1 kg champignoner
1 stk. løg (ca. 100 g)
1 spsk. olie
3 skiver smuldret franskbrød (100 g)
2 dl. letmælk
3 stk æg
1 tsk. paprika
1 spsk. 1 spsk. friskhakket basilikum eller  1 tsk. tørret
- Salt, peber

Sådan gør du

  1. 1.Boghveden ristes 5 min. i olie i en gryde. Bouillon hældes ved, og boghveden damper 15 min. under låg.
  2. 2.Boghveden afkøles let.
  3. 3.Champignon hakkes, løget skæres i terninger.
  4. 4.Champignon og løg svitses i olie og afkøles let.
  5. 5.Franskbrødskrumme, mælk, æg og krydderier røres sammen.
  6. 6.Boghveden og champignonblandingen røres i.
  7. 7.Fyldes i en smurt form (ca. 1 l) og bages i ca. 1 time ved 175 grader.

Tip!

Pateen spises lun eller kold til frokost med salat og brød eller som middagsret med grøntsager eller en grøntsagsrisblanding.

Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #buffet