Sponsoreret indhold fra Ribera del Duero

Braiserede chorizo med hvide bønner og artiskokker

Retten kan både nydes alene og indgå sammen med flere andre retter som ost og pølser til en tapas-aften.  Pølserne smider en del smagfuldt fedt, når de braiseres, som er helt optimalt at dyppe lidt brød i. Men den krydrede fedme er også god som modspil  til de voluminøse vine. En joven- og crianza-vin vil have power til at stå imod dette. Generelt for Ribera del Duero er et samspil med stegte tomater, peberfrugter, laurbærblade og rosmarin et perfekt match.
Braiserede chorizo med hvide bønner og artiskokker
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g Rå chorizopølse
2 spsk. rapsolie
5 stk forårsløg
3 dl. rødvin
4 stk laurbærblade
3 stk rosmarinkviste
2 dåser butterbeans
250 g artiskokhjerter fra dåse
200 g cherrytomater
2 spsk. rødvinseddike
- salt og sort peber
- evt.   Brød
- evt. en grøn salat

Sådan gør du

  1. 1.Brun chorizopølserne i en smule olie. Tilsæt forårsløgene, laurbærblade, rosmarin og rødvin. Lad det simre 15 minutter, før butterbeans, halverede artiskokhjerter og halverede cherrytomater kommes ved.
  2. 2.Lad retten simre endnu 15 minutter og smag til med salt, peber og eddike. Server med godt brød og eventuelt en grøn salat.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #weekend og gæster og #gæstemad og fest