Blomkålssuppe med lakridsvendte brødcroutoner

Lakrids er for alvor trådt ind i dansk madlavning og med god grund, for lakrids tilfører noget anderledes og forførende til mange retter. Her som krydderi til hjemmelavet blomkålssuppe. 
Blomkålssuppe med lakridsvendte brødcroutoner
  • 4 Personer

Ingredienser

2 stk skalotteløg
10 g smør
stk. blomkål
l. sødmælk
- Boulion, hønse eller grøntsags
1 spsk. æbleeddike
- salt og peber
200 g hvedebrød
15 g smør
- frisk estragon
- Stødt rålakrids
tsk. salt

Sådan gør du

  1. 1.Hak skalotteløgene fint.
  2. 2.Del blomkålen og skær det mindre stykker.
  3. 3.Sauter løgene i smøret til de er klare.
  4. 4.Tilsæt blomkål og kog det mørt i mælken, ca. 20 minutter.
  5. 5.Blend til en ensartet homogen masse. Fortynd evt. med boulion for at justere konsistensen.
  6. 6.Smag til med æbleeddike, salt og peber
  7. 7.Bræk brødet i mindre stykker.
  8. 8.Smelt smøren på en pande og steg brødet sprødt heri. Lad croutonerne køle et par minutter.
  9. 9.Vend brødcroutonerne med hakket estragon, lakrids og lidt salt.
  10. 10.Server suppen varm eller kold, toppet med de sprøde lakridsvendte croutoner.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #lette retter og #vegetar