Blødt græskarkernebrød

Et saftigt, hjemmebagt brød med fuldkorn og græskarkerner, som mætter godt. Nyd det med dit yndlingspålæg eller som madbrød til suppen. 
Blødt græskarkernebrød
  • 6 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

6 dl. vand
100 g knækkede hvedekerner
180 g fuldkornshvedemel
1 tsk. fint salt
3 spsk. olie
25 g gær
2 dl. græskarkerne
300 g hvedemel

Sådan gør du

  1. 1.Kom vand og hvedekerner i en gryde.
  2. 2.Lad simre i 3 minutter.
  3. 3.Kom fuldkornshvedemel i en bageskål, og hæld den hede kornblanding over.
  4. 4.Rør rundt, og lad stå i 30 minutter indtil lunt.
  5. 5.Kom salt, olie og gær i dejen, og rør godt rundt.
  6. 6.Rør 1 ½ dl græskarkerner og hvedemel ned i dejen, indtil den er godt blandet.
  7. 7.Dejen skal være klæg.
  8. 8.Lad hæve i 1 time.
  9. 9.Smør to sandkageforme med smør, eller dæk dem med bagepapir, og fordel dejen i de to forme.
  10. 10.Drys græskarkerner over.
  11. 11.Sæt i ovnen på 175 grader.
  12. 12.Lad brødene hæve i 20 minutter.
  13. 13.Bag brødene i 40 minutter.
  14. 14.Tag ud og stil på en rist og afkøl helt.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #få ingredienser og #morgenmad og brunch