Blød tofu i kokosmælk
AFTENSMAD

Blød tofu i kokosmælk

Tofu er af mange veganere og vegetarer blevet adopteret som en kilde til protein. Vi gør det samme i denne ret, hvor kødet er skiftet ud med fast tofu, som tager smag fra de mange krydderier. 
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g tofu (sojabønneost)
3 spsk. friskrevet ingefær
4 stk. fed revet hvidløg
1 stk. lime
2 spsk. olie
1 spsk. karry
1 dåse kokosmælk
2 dl. hønsebouillon
- salt
250 g ægnudler
l. fritureolie
1 stk. rød peberfrugt

Sådan gør du

  1. 1
    Skær tofu i grove tern.
  2. 2
    Kom ingefær, hvidløg og limesaft i en skål og vend tofu heri.
  3. 3
    Lad stå 15 minutter.
  4. 4
    Svits karry i olie i en gryde og kom kokosmælk og bouillon heri.
  5. 5
    Lad simre sammen nogle minutter.
  6. 6
    Kom tofu med marinade i gryden, og lad simre langsomt i 5 minutter.
  7. 7
    Smag til med salt og lad stå.
  8. 8
    Gennemvarm olien i en gryde.
  9. 9
    Kom ¼ af nudlerne i ad gangen og steg indtil de er godt gyldne.
  10. 10
    Tag op og lad afdryppe på køkkenrulle.
  11. 11
    Gentag med resten af nudlerne.
  12. 12
    Server tofu med sauce i dybe tallerkener.
  13. 13
    Toppe med revet limeskal og snittet peberfrugt.