Bagte, fyldte æbler på bål

Fyld og pak æblerne hjemmefra til en kort tur. Kvark kan holde sig kold i en plastikboks lagt i en pose sammen med et fryseelement.
Bagte, fyldte æbler på bål
  • 4 Personer

Ingredienser

5 stk æbler
3 spsk. hakket hasselnøddekerne
2 spsk. muscovadosukker eller brun farin
2 tsk. blødt smør
1 tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du

  1. 1.Riv det ene æble på den grove side af rivejernet.
  2. 2.Rør revet æble, nødder, sukker, smør og kardemomme sammen.
  3. 3.Flæk de andre 4 æbler og fjern stilk, blomst og kernehus.
  4. 4.Fordel fyldet i æblernes hulrum og læg to halve æbler sammen.
  5. 5.Pak dem godt ind i alufolie, der gerne må være en kraftig variant.
  6. 6.Læg æblerne indi bålets gløder og bag dem i 15-20 minutter.
  7. 7.Mærk igennem folien med en spids kniv, om æblerne er møre.
  8. 8.Det afhænger meget af æblesorten og varmen på bålet.
  9. 9.Pak forsigtigt de varme æbler ud og spis dem med kold kvark rørt med vaniljesukker.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #få ingredienser