Bagte ferskner med hjemmelavet citron og honning

Det behøver ikke at være svært at lave is selv, og denne skønne blanding med citron og honning er klar på en eftermiddag, - selv uden ismaskine. De bagte ferskner fungerer både sommer og vinter.
Bagte ferskner med hjemmelavet citron og honning
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g piskefløde
150 g græsk yougurt 10%
60 g akaciehonning
0.5 stk. revet skal af økologisk citron
40 g hakkede pistacenødder
4 stk ferskner

Sådan gør du

  1. 1.Sæt en skål på en køkkenvægt, og kom den rigtige mængde fløde heri. 
  2. 2.Pisk til skum, og sæt tilbage på køkkenvægten. 
  3. 3.Tilføj yoghurt og honning, og rør cremen sammen. 
  4. 4.Tilføj citron og pistacienødder. 
  5. 5.Rør cremen i din ismaskine, eller sæt den i fryseren, og pisk igennem en gang i timen, indtil isen er gennemfrossen efter cirka 4 timer. 
  6. 6.Sæt ovnen på 175 grader, og sæt hele ferskner på en bradepande med bagepapir. 
  7. 7.Bag møre og let gyldne. Mærk, om de er let bløde efter 30 minutter. Hvis ikke, bag lidt længere.Tag ud, og afkøl, før du deler og fjerner stenen. 
  8. 8.Server is med lun fersken og måske lidt ekstra honning.

Tip!

Ristede, hakkede mandler smager også herligt i isen.

Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert og #få ingredienser