Bagte ferskner med hjemmelavet citron- og honningis
DESSERT

Bagte ferskner med hjemmelavet citron- og honningis

Det behøver ikke at være svært at lave is selv, og denne skønne blanding med citron og honning er klar på en eftermiddag, - selv uden ismaskine. De bagte ferskner fungerer både sommer og vinter.
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g piskefløde
150 g græsk yougurt 10%
60 g akaciehonning
0.5 stk. revet skal af økologisk citron
40 g hakkede pistacenødder
4 stk. ferskner

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt en skål på en køkkenvægt, og kom den rigtige mængde fløde heri. 
  2. 2
    Pisk til skum, og sæt tilbage på køkkenvægten. 
  3. 3
    Tilføj yoghurt og honning, og rør cremen sammen. 
  4. 4
    Tilføj citron og pistacienødder. 
  5. 5
    Rør cremen i din ismaskine, eller sæt den i fryseren, og pisk igennem en gang i timen, indtil isen er gennemfrossen efter cirka 4 timer. 
  6. 6
    Sæt ovnen på 175 grader, og sæt hele ferskner på en bradepande med bagepapir. 
  7. 7
    Bag møre og let gyldne. Mærk, om de er let bløde efter 30 minutter. Hvis ikke, bag lidt længere.Tag ud, og afkøl, før du deler og fjerner stenen. 
  8. 8
    Server is med lun fersken og måske lidt ekstra honning.

Tip!

Ristede, hakkede mandler smager også herligt i isen.