Andelår med selleri, svampe og øl
HOVEDRET

Andelår med selleri, svampe og øl

And og grøntsager skal bare have en tur på panden. Så klarer stegesoen resten. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. andelår
1 spsk. olie
1 stk. selleri stor, skåret i store tern
10 stk. skalotteløg delte
3 dl. hvidtøl
0.75 dl. tørrede svampe blandede
6 kviste timian, frisk
1 tsk. æbleeddike
1 spsk. smør
200 g kejserhat eller bøgehatte
25 g kold smør til sauce

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 150 grader. 
  2. 2
    Krydr andelårene med salt og peber. Brun dem i olie på en pande over høj varme, til de er gyldne på alle sider. Tag kødet af, og brun så grøntsagerne let.
  3. 3
    Kom grøntsager og kød i en stegeso eller et ovnfast fad. Hæld hvidtøl over, så der bare lige står 1-2 cm i bunden af fadet, og krydr med ekstra salt og peber, samt svampe og timian. Læg låg på, og sæt den i ovnen i ca. 3-4 timer, til lårene er helt møre.
  4. 4
    Smelt smørret på en pande, og steg svampene gyldne over middel varme. Lad svampene hvile ved stuetemperatur indtil servering.
  5. 5
    Tag andelårene op, og lad dem trække. Hæld evt. væden fra, og kog den ind til sauce, husk at smage til med salt, peber og evt. lidt eddike. Jævn gerne saucen ved at piske 25 g koldt smør i lige inden servering. Lad evt. grøntsager få 5-10 min. under ovnens grill, til de også er gyldne.
  6. 6
    Anret andelårene sammen med grøntsager, svampe og evt. lidt sauce samt frisk grønkål og æble.

Tip!

Tilbehør: Frisksnittet grønkål og tynde skiver æble vendt med lidt olie og æbleeddike