Amerikanske revelsben

De marinerede ribben med brystkød, der vandt frem herhjemme i 80'erne, var et af flere eksempler på, at danskerne for alvor tog den amerikanske mad til sig.
Amerikanske revelsben
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg revelsben
2 fed presset hvidløg.
2 spsk. kinesisk soja
1 tsk. salt
2 spsk. Flydende honning
2 spsk. sennepspulver
1 spsk. vand

Blendet tomatsauce

300 g tomat
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
1 tsk. sød chili
4 stk blade frisk salvie
2 stk blade rosmarin
1 kvist timian

Tilbehør

- Løse ris (gerne brune) og grøn salat.

Sådan gør du

  1. 1.Kødet lægges i en lille bradepande og smøres med hvidløg og soja.
  2. 2.Dækkes til og trækker i køleskab i ½-1 døgn.
  3. 3.Kødet drysses med salt og stilles i ovnen ved 175 grader cirka 1 time.
  4. 4.Honning, sennepspulver og vand røres sammen og pensles på kødet.
  5. 5.Stilles atter i ovnen cirka 10 min. ved 225 grader.
  6. 6.Tomatsauce:
  7. 7.Tomaterne skoldes og flås.
  8. 8.Tomaterne skæres i kvarte og blendes sammen med salt og krydderier.
  9. 9.Saucen bliver bedst, hvis den trækker nogle timer i køleskab.
  10. 10.Den kolde sauce serveres til kødet.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad