Amerikanske revelsben
De marinerede ribben med brystkød, der vandt frem herhjemme i 80'erne, var et af flere eksempler på, at danskerne for alvor tog den amerikanske mad til sig.

- 4 Personer
Ingredienser
1 kg | revelsben |
2 fed | presset hvidløg. |
2 spsk. | kinesisk soja |
1 tsk. | salt |
2 spsk. | flydende honning |
2 spsk. | sennepspulver |
1 spsk. | vand |
Blendet tomatsauce
300 g | tomat |
1 tsk. | salt |
1 tsk. | paprika |
1 tsk. | sød chili |
4 stk | blade frisk salvie |
2 stk | blade rosmarin |
1 kvist | timian |
Tilbehør
- | Løse ris (gerne brune) og grøn salat. |
Sådan gør du
- 1.Kødet lægges i en lille bradepande og smøres med hvidløg og soja.
- 2.Dækkes til og trækker i køleskab i ½-1 døgn.
- 3.Kødet drysses med salt og stilles i ovnen ved 175 grader cirka 1 time.
- 4.Honning, sennepspulver og vand røres sammen og pensles på kødet.
- 5.Stilles atter i ovnen cirka 10 min. ved 225 grader.
- 6.Tomatsauce:
- 7.Tomaterne skoldes og flås.
- 8.Tomaterne skæres i kvarte og blendes sammen med salt og krydderier.
- 9.Saucen bliver bedst, hvis den trækker nogle timer i køleskab.
- 10.Den kolde sauce serveres til kødet.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad