Amerikanske blåbærpandekager
DESSERT

Amerikanske blåbærpandekager

Små, tykke og med bær. Amerikanske pandekager er søde og serveres ofte med bær. Prøv ahornsirup og blåbær, inden du ruller pandekagen sammen.
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g hvedemel
1 nip salt
2 spsk. sukker
1 tsk. bagepulver
0.5 tsk. natron
1 stk. æg str. M/L
2 dl. Kærnemælk Kefir kan anvendes
1.5 dl. sødmælk
50 g smeltet smør
75 g blåbær, friske

Tilbehør

- blåbær, friske
- ahornsirup

Sådan gør du

  1. 1
    Sigt mel, salt, sukker og hævemidler sammen i en skål.   
  2. 2
    Pisk æg, kærnemælk og sødmælk sammen i en anden skål. Hold gerne en sjat sødmælk tilbage til at justere konsistensen med til sidst. Pisk halvdelen af det smeltede smør i.   
  3. 3
    Bland indholdet af de to skåle sammen, og rør kun, til det næsten er ensartet. Jo mindre du rører, desto bedre. Det er o.k., at der er enkelte små klumper i dejen. Vend til sidst blåbærrene i.    
  4. 4
    Varm en slipletpande op, og pensl den med smeltet smør. Bag 2-3 spsk. af dejen som små runde pandekager. Bag dem, til de er hævede og gyldne på begge sider.