Æg på jordskoktoast med krydderurter
FROKOST

Æg på jordskoktoast med krydderurter

Her har vi samlet helt enkle ingredienser, nemlig toastbrød, æg og jordskokker, i en lækker cremet hapser. Servér den på påskebordet, som et alternativ til den traditionelle påskemad. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 skiver surdejsbrød
- blandede krydderurter f.eks. persille, dild, purløg
4 stk. æg
- olivenolie
- citronsaft
- salt og sort peber

Jordskokfars

1 kg jordskokker uskrællede, rensede
4 stk. æggeblommer
1.5 spsk. cremefraiche 38%
1 spsk. Maizena med top
6 spsk. vesterhavsost eller høost

Sådan gør du

  1. 1
    Jordskokkerne skæres i store stykker og blandes med olivenolie, salt og peber. Bages i ovnen ved 180 C i ca. 30 min, til de er møre. De bagte jordskokker blendes groft med æggeblommer, ost, Maizena og cremefraiche i en foodprocessor eller blender. Smag til med salt og peber.
  2. 2
    Vask krydderurterne, og pluk dem i mindre stykker. Fordel jordskokpuréen på brødet, og bag skiverne ved 180 C i 20-25 min.
  3. 3
    Mens jordskoktoasten er i ovnen, koges æggene i 5-6 min. Pil æggene. Når brødene er sprøde og gyldne, toppes de med halve æg og krydderurter vendt med lidt citronsaft og salt.