Videoguide: Sådan passer du bedst dine tænder

De skal holde hele livet, de skal være flotte at se på, og så skal de ikke gøre ondt. Tandplejer Anne Mortensen guider her til, hvordan man bedst passer på sine tænder og undgår dyre og unødige besøg i tandlægestolen.

Tandplejer Anne Mortensens gode råd:

1. Brug en god tandbørste

Vælg enten en elektrisk tandbørste eller en almindelig tandbørste med et blødt børstehoved. Tandbørsten skal udskiftes cirka hver 2.-3. måned, eller hvis børstehårene er begyndt at stritte.

2. Børst tænderne rigtigt

Tænderne skal børstes grundigt 2 gange om dagen - morgen og aften i 2 minutter. Placér tandbørsten halvt på tanden og halvt på tandkødet, og børst i cirkulære bevægelser. Den hyppigste fejl, man begår, er at børste for hårdt. Børster man for hårdt, vil tandkødet begynde at trække sig. Mange nye elektriske tandbørster har en lampe, der lyser, når man presser børsten for hårdt mod tænderne.

3. Brug tandtråd

Brug tandtråd hver dag, morgen og aften, mellem alle tænder og på begge sider af tandkødet.

4. Udsæt ikke dine tandlægebesøg

Kom regelmæssigt til tandlægen og få efterset, om dine tænder har det godt, og om du børster dem rigtigt. Test eventuelt dig selv med tandlægens indfarvningstabletter, der afslører, hvor du skal svinge tandbørsten ekstra grundigt. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #tandlæge, #tænder og #gode råd