Vi brygger øl på en moderne gammeldags måde

Vores øl bliver forskelligt, hver gang vi brygger. Som minimum varierer alkoholprocenten den kan man ikke ramme præcist på et lavteknologisk anlæg, fordi man ikke helt kan styre temperaturen i gæringsforløbet.

Hvis varen smager ens hver gang, er der ikke noget at gå på opdagelse i. Ensformighed ender med at blive antikvalitet.

Vi brygger øl efter de principper, man fulgte på gårdene før industrialiseringen. Det er stillet praktisk op, men uden at vi har ændret på nogen af kerneprocesserne. Den gamle teknologi og de små batchstørrelser og så lidt moderne teknik, der gør det hele lidt nemmere det er vores bryggeri.

Vores opskrifter er ikke avancerede. Det er processen, det håndlavede, der er produktet, og vi holder fast i, at det skal være kvalitet ikke kvantitet.

Mæskeprocessen, hvor malt og vand blandes og varmes op, er for eksempel ikke særligt effektiv, så der skal bruges mere malt for at opnå en bestemt alkoholstyrke. Det resulterer i en stor restsødme, og det er det, der giver den brede og tykke smag.

Gitte Holmboe og Casper Vorting, Bøgedal Bryghus ved Vejle, www.boegedal.com

Læs som PDF:

Artikel side 1

Artikel side 2

Se, hvad vi ellers skriver om: #alkohol og #drikkevarer