Sponsoreret indhold fra Schulstad

Undgå madspild: 10 ting, du kan bruge dine rugbrødsrester til

Selvom rugbrødet har mistet sin saftighed, og udløbsdatoen ånder det i nakken, kan brødet sagtens genopstå som ingrediens i for eksempel knækbrød, ymerdrys, panering eller pizzasnegle. Få 10 gode ideer til, hvordan du bruger dine rugbrødsrester - til gavn for både maven og miljøet. Læs også, hvordan rugbrødet skal opbevares for at holde længst muligt

FAKTA: Sådan skal rugbrød opbevares

  • Rugbrød skal som hovedregel opbevares i en tætlukket pose ved stuetemperatur. Det skal altså ikke i køleskabet, hvor det hurtigere bliver tørt og hårdt.
     
  • Mange tror fejlagtigt, at skiveskåret rugbrød ikke holder lige så længe som et helt rugbrød. Men det passer ikke. Bege dele holder mellem 6 og 10 dage.
     
  • Dit brød holder længere, hvis du kun rører ved den del af brødet, du skal bruge. Rugbrødsskiver, der tages ud af posen og lægges tilbage i posen, er nemlig mere udsatte for angreb af mug end brød, der ikke er blevet rørt ved.
     
  • Brug ikke en brugt pose til nyt brød, og bland ikke nyt og gammelt brød. Brød holder sig bedst i en frisk og ren pose.
     
  • Bager du selv rugbrød, skal du køle det af, inden du lægger det i en ren og ny plasticpose - for eksempel en frysepose. Et varmt brød vil danne kondens i en lufttæt pose og vil dermed være udsat for mug.
Se, hvad vi ellers skriver om: #rugbrød, #madspild, #rester og #opskrifter