Undgå indbrud i julen: Sådan gør du livet besværligt for indbrudstyven

Julen er højsæson for langfingrede, uindbudte gæster. Indbrudstyvene holder af julen, hvor mange er taget på julebesøg, og netop december er den måned, hvor der er flest indbrud i private hjem. Anders Nissen fra G4S giver dig råd til, hvordan du sikrer dit hjem mod indbrud i julen.

Lad bare halvtomme kaffekopper stå fremme, så huset ser beboet ud. Sørg også for, at tyven ikke kan slippe nemt fra din ejendom. 

Det skal du huske, hvis du bor i lejlighed

Bor du i lejlighed, gælder mange af ovenstående råd også for dig, men du kan også sikre dig på andre måder. Blandt andet sådan: 
Sørg for, at beslag og hængelås på dørene til dit kælder- eller loftsrum er en kraftig type, der er monteret med møtrikker fra den indvendige side. 
Få din nabo til at lægge din dørmåtte på plads, når der er blevet vasket gulve i opgangen
Brug dørtelefonen med omtanke og vær kritisk med, hvem du lukker ind
Sørg altid for, at fordøren eller porten til din opgang er lukket og låst

Overvej en alarm eller et videokamera

Tyve vil ikke opdages, og derfor er der langt mindre sandsynlighed for at komme hjem til et indbrud, hvis tyven kan se, at du har en alarm. Alarmen vil sende besked til et firma, hvis nogen tiltvinger sig adgang til dit hus. 

Anders Nissen foreslår også, at du sætter et kamera op, du kan sætte til at overvåge dit hus, når du ikke er hjemme. 
»Kameraet kan overvåge døren udefra, eller du kan have et kamera i nogle af rummene i din bolig. Det er blevet lovligt at overvåge sin ejendom, så længe man ikke optager billeder fra offentlig vej og skilter med overvågningen,« fortæller Anders Nissen. 

Kameraet kan tage billeder, som politiet kan bruge i opklaringsarbejdet. Det øger chancen for, at du får dine ejendele tilbage, hvis tyven ikke blev afskrækket fra at begå indbrud hos dig. For både alarm og videokamera har en præventiv effekt, når det gælder indbrud. 
 

Se, hvad vi ellers skriver om: #indbrud, #vinter og #tyveri