Tre uundværlige køkkenredskaber – på japansk

Det japanske køkken er meget mere end rå fisk. Jens Rahbek, der var med
til at starte sushikæden Sticks´n Sushi, giver her et bud på tre
japanske køkkenredskaber, han aldrig kunne undvære i sit køkken, og som
bruges til andet en sushi.<br />

Kikon og Biksihito er to nøgleord i Japan. Det betyder basal og præcist, og især køkkenbranchen er styret af præcision. Tingene skal være i orden, og derfor er det meste japanske køkkenudstyr håndlavet

For eksempel er Japan berømt for sine køkkenknive, der holder i generationer. De går simpelthen i arv fra far til søn.

RISKOGEREN ER VIGTIGST.

Jens Rahbek fortæller, at riskogeren er det vigtigste redskab i et køkken, og Suikanki, som den hedder på japansk, pryder da også ethvert japansk køkken.

»Det lyder måske ikke af noget specielt, men jeg ville aldrig kunne undvære den,« smiler Jens Rahbek.

Den
styrer selv, hvornår risene skal bulderkoge, hvornår de skal stå ved
svag varme, og hvornår de skal dampe af. Det er en proces af fire trin,
og hvis man koger ris i en gryde, skal man variere varmen konstant for
at få den optimale konsistens.

»Den er genial, hvis man spiser meget ris, og så er den nem at rengøre.«

(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

SKRABEREN AFSKÆLLER FISK.

I Japan spiser man udover ris enorme mængder af fisk, og derfor har de fleste japanere også stiftet bekendtskab med en anden lille køkkengadget.


Det er i bund og grund en skraber til afskælle fisk med, men igen ligger essensen i detaljen. Denne skraber har nemlig ligesom en hårskraber fire ”blade”, så den får alle skæl med, og tilmed gør arbejdet, der normal kan være noget bøvl, hurtigt.

LIDT AF ET BLÆRERØVSREDSKAB

. Det sidste redskab er mere et kuriosum. En firkantet stegepande kun beregnet til at lave omeletter på - eller Tamago på Japansk.

Læs også:

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad og #fisk