Toiletbesøg skal koste på de danske motorveje

Danskerne skal måske snart betale for at benytte toiletterne på motorvejsnettets servicestationer, som det ses syd for grænsen

Shell og 7-Eleven, der står for en del af kiosksalget på servicestationerne på de danske motorveje, har netop gennemført en forsøgsordning fire steder i landet, hvor kunderne skulle betale for toiletbesøg. 

De indstiller nu til Vejdirektoratet, at der etableres en permanent ordning for alle landets benzinanlæg langs motorvejen efter tysk mønster.

TOILETBRUGERNE VIL GERNE BETALE

Men hvorfor skal forbrugeren betale, forpagterne er jo allerede forpligtet til at gøre rent ifølge aftalen med Vejdirektoratet. Tjener I ikke rigeligt på benzinsalg, kioskvarer o.s.v?

"Vi fornemmer et klart ønske hos brugerne om, at toiletterne holdes rene hele tiden. Hvis vi skal sørge for det, koster det mange flere penge end i dag. Den udgift vurderer vi, at brugerne generelt gerne vil være med til at betale, f.eks. med en femmer pr. besøg,” svarer Shells informationschef Regitze Reeh.

(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

VARER FOR VÆRDIKUPON

I den tyske model udstyres toiletbrugeren til gengæld med en værdikupon svarende til prisen på toiletbesøget, som han så kan købe varer for i anlæggets kiosk eller cafeteria bagefter.

”Den rabat vil vi gerne være med til at betale, selv om rengøringen jo er benzinselskabernes ansvar. Ganske mange af vores spisende kunder klager over toiletrengøringen, uden at vi hidtil har kunnet gøre noget.” supplerer direktør for de 15 Monarch- restauranter på motorvejsanlæggene rundt om i landet, Michael Grann.

(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

I DIALOG MED TRAFIKMINISTERIET

For de toiletbrugere, der ikke skal købe noget, er der ifølge forslaget kun betaling, ikke nogen rabat. Hvad siger Vejdirektoratet til forslaget:

”Brugerne stiller hele tiden højere krav også til toilethygiejnen. Vi tænker over den tyske model, som Shell og 7-Eleven foreslår, og er i dialog med Trafikministeriet om den,” lyder den korte melding foreløbig fra Jens Pedersen, Vejdirektoratets fagkoordinator for driften af rastepladserne.   

Se, hvad vi ellers skriver om: #miljø, #trafik og #transport