Tip: Sådan får du maden til at smage uden kød

Mange danskere efterlyser inspiration til at lave vegetarmad. Her er 5 enkle tips til, hvordan du får maden til at smage fyldigt og godt uden kød.
  • Brug svampe. Svampe er grønsagernes svar på kød. Både smagsmæssigt og teksturmæssigt minder de om kød. Prøv også at bruge tørrede svampe.
  • Brug salte oste. Ost giver den fede bløde fornemmelse, som kød også giver. Især er parmesanost med til at give dine retter fylde.
  • Brug sojasovs. Soja er helt uundværligt i asiatiske retter. Men kan også sagtens bruges i danske vegetarretter. Det giver en salt og rund umamismag.
  • Brug tomat. Tomatsmag fylder godt i munden. Kom tomat i retten og lidt sukker til at fremhæve tomatsmagen.
  • Brug mange krydderier. Når man ikke bruger kød kan maden komme til at smage tom eller ikke føles helt tilfredsstillende nok. Sørg for at krydre maden godt. Kom for eksempel masser af krydderurter i din ret.
Se, hvad vi ellers skriver om: #kød, #vegetar og #umami