Spis varieret: Sådan kan 6 om dagen se ud

De fleste af os ved godt, at vi skal spise 600 gram frugt og grønt om dagen, men hvor meget - eller hvor lidt - fylder det egentlig på tallerkenen? Samvirke har fået Landbrug & Fødevarer, der står bag kampagnen "6 om dagen," til at give deres bud på, hvordan vi kan spise varieret og følge anbefalingerne. Hvordan du vil fordele de 600 gram over dagen, vælger du selv.

Forslag til januar og februar

100 gram æble (1 æble)
100 gram porre
200 gram rodfrugter fx rødbede, persillerod og knoldselleri
100 gram melon
100 gram agurk

Forslag til marts og april

200 gram æble (2 æbler)
60 gram tomat (1 tomat)
40 gram peberfrugt
50 gram syltet agurk
125 gram jordskokke
25 gram løg (et kvart løg)
100 gram frosne bær

Forslag til maj og juni 

100 gram banan (1 banan)
60 gram radise
140 gram frosne ærter
100 gram asparges
100 gram gulerod (1 stor gulerod)
100 gram æble (1 æble)

Forslag til juli og august

100 gram jordbær
20 gram majs (frost)
90 gram ærter (frost)
130 gram blomkål
100 gram pære (1 pære)
100 gram agurk

Forslag september og oktober 

50 gram blomme (1-2 blommer)
100 gram rødbede
20 gram løg (et kvart løg)
150 gram æble (halvandet æble)
180 wokgrønsager (frost)
100 gram frosne bær

Forslag til november og december

100 ml juice (1 lille glas)
30 gram peberfrugt
30 gram agurk
50 gram løg (1 halvt løg)
50 gram porre
70 gram gulerod (1 lille gulerod)
100 gram flående/hakkede tomater fra dåse
100 gram æble (1 æble)
70 gram blomme (2-3 blommer)