Spis efter madpyramiden i 14 dage

Sund, dejlig og varieret mad i 14 dage? Prøv ”Familiens spisekort”, se hvor meget forskellige fødevarer fylder i en sund kost.

Madpyramiden viser nye opskrifter

Nu kan du se, hvordan du kan spise sundt og efter madpyramiden i en periode på 14 dage. Madpyramiden.dk er parat med opskrifter og information om, hvor store mængder af grøntsager, kød og brød der skal til i en sund kost. Kig på familiens spisekort, find billeder af retterne og bliv ledt videre til opskriften på viskalspise.dk. Du får opskrifter på tre hovedmåltider og tre mellemmåltider til hver dag. Opskrifterne er udarbejdet så de passer til FDB's madpyramide.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Skru ned for portionerne, hvis du vil tabe dig

Du finder Familiens spisekort på Madpyramiden.dk fra den 25. oktober 2011. Familiens spisekort er til dig, der har en normal vægt, er almindelig fysisk aktiv og gerne vil holde din vægt. Der er portioner både til børn og voksne. Du kan skrue op for motionen og ned for portionerne, hvis du gerne vil tabe dig.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Plads til sodavand og alkohol

I Familiens Spisekort er der er plads til både sodavand og alkohol, men ikke hver dag. I familiens spisekort er der tre glas sodavand på 14 dage til et barn. En voksen har plads til fire genstande over 14 dage, så der er vin eller øl til nogle af weekendens måltider.

Madpyramiden dækker dig godt ind

Når du spiser efter Familiens Spisekort, spiser du efter De Nordiske Næringsstofanbefalinger og dermed de otte officielle kostråd. Du får dermed de fibre, fuldkorn, vitaminer og mineraler, du skal have. Undtagelsen er dog D-vitamin. Det er meget svært at få dækket sit behov for D-vitamin alene gennem maden. Tal med din læge og få undersøgt, om du har behov for D-vitamin igennem kosttilskud.

Læs mere om