Snack af fisk: Smid fiskeskroget i frituregryden og lav en sprød snack

En tur i den sydende frituregryde og lidt salt på skroget. Så knaser fiskebenene lækkert mellem tænderne som sprød fiskesvær.

Fiskeben bliver salte og sprøde

Glem traumer om fiskeben, der kilder i halsen, og skeletdele, der stikker på tungen. Fiskens skrog skal bare have en kort tur i frituregryden, så knaser fiskebenene som flæskesvær og smagen er salt og sprød.

Japanske restauranter steger fiskeben

Fredrik Petzell fra restaurantkæden sticks'n sushi demonstrerer, hvor let det er at stege fiskeben til snacks. Metoden er japansk. På restauranter i Japan sker det, at gæster får tilbudt skroget som snack, når den heldampede fisk er spist. Japanerne spiser gerne hvert gram af fi-skens hoved, skind og ben. Deres eneste krav er, at fisken er friskfanget.

Fisken skal bare dumpes ned i frituregruden. Det er som at koge pomfritter

Vores bensnack skal laves af en helstegt, pæredansk rødspætte fra Kattegat. Vi spiser hurtigt kødet med vores spisepinde. Fredrik Petzell snupper skroget, bærer det ud i køkkenet og dumper det ned i en 170 grader varm frituregryde. Han løfter i det efter et par minutter og ser, om benene er ved at blive gyldne. Det er som at koge pomfritter. Skroget fiskes op og drysses med salt. Fredrik Petzell frituresteger også strimler af lakseskind og små hinder med tynde ben fra laks. De smager lidt af flæskesvær.

Ansjoser kan også frituresteges

Fredrik Petzell gætter, at fiskesvær og bensnacks nok ikke har en fremtid i Danmark. Så vidt vides, er der ingen restauranter i Danmark, der tilbyder kunderne friturestegt fiskeskelet.

»Men brug det som en gimmick til en vennemiddag.

Det er nemt og hurtigt, så friturelugten vil ikke hænge i køkkenet. Små, hele ansjoser bliver også meget fine,« siger han.

Se, hvad vi ellers skriver om: #mad, #udland og #fisk