Skal man tømme elkedlen efter brug?

Din elkoger har bedst af at blive tømt for overskydende vand, når du er færdig med den. Leif Skibsted, der er professor i fødevarekemi ved Københavns Universitet, forklarer, hvor det er vigtigt at tømme elkedlen efter brug.

Tøm elkogeren for vand, når du ikke bruger den. Så holder den længere. 

Brug overskydende vand til blomsterne

Er du ked af at hælde vand fra elkogeren direkte ud i vasken, så brug det i stedet til at vande blomsterne. De tager gladeligt imod - uanset hvor længe vandet har stået i elkogeren.

Kan vandet i elkogeren blive dårligt? 

Rent vand i elkogeren kan holde sig i lang tid, hvis det er dækket til. Faktisk kan vand holde sig uendeligt, hvis det er i en lukket ren beholder. Så der er som udgangspunkt ikke nogen sundhedsrisiko ved at varme vand op fra dagen før. Men falder der organisk materiale i form af skidt og snavs ned i elkogeren, og vandet får lov at stå mange dage eller uger, kan det principielt blive forurenet. Samtidig er der mulighed for, at vandets smag ændrer sig, hvis det står for længe. 

Brug altid koldt vand fra hanen

Det er også derfor, man ikke bør tappe varmt vand fra hanen for at spare tid, når man vil koge vand til te, kaffe eller aftensmaden. Der kan i sjældne tilfælde sidde bakterier i varmtvandsbeholderen, som kan gøre os syge.

Kilder: Professor i fødevarekemi ved Københavns Universitet Leif Skibsted og videnskab.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: #vand, #køkken og #køkkentips