Skader smoothies tænderne?

Er smoothies sunde eller hvad, tager vores tænder skade?
?

Jeg elsker de her lækre smoothies, altså frugt af forskellig art blended med et surmælksprodukt, lidt sødt og nogle isterninger. De er friske og dejlig nemme at fremstille og spændende at se på. Jeg indtager dem sædvanligvis med et sugerør, og mine børnebørn synes, jeg er rigtig sej, når jeg laver dem i forskellige farver med forskellig frugt, de er også vilde med at indtage mormorsmoothies med sugerør.

Er de sunde eller hvad, tager vores tænder skade, der er jo en del surhed i nogle af frugterne?

Victoria Kloppenborg Aalborg

Svar fra Per Brændgaard

Bliv ved med at indtage dine smoothies med sugerør, så er de ikke skadelige for tænderne. Husk også at skylle efter med et glas vand, og tyg gerne sukkerfrit tyggegummi bagefter.

Smoothies er en genvej til at få mere frugt og bær. Smoothies er generelt sundere end juice, da flere (ofte alle) dele af frugterne og bærrene indgår i fremstillingen. Smoothies er særlig godt for dem, der ellers har svært ved at spise nok frugt og bær.

Hvis man ønsker at tabe sig, er det en fordel at holde lidt igen med smoothies. Når man drikker i stedet for spise kalorier, mætter det ikke så godt, og man kommer let til at få for meget. Det er da bedre at spise frugten i stedet for at drikke den. Det giver mere mæthed pr. kalorie, når tyggemusklerne bliver aktiveret.

Per Brændgaard er cand.scient. i human ernæring.

Se, hvad vi ellers skriver om: #frugt