Se hukommelsesconnoisseur Mark Nissen huske den præcise rækkefølge på 52 spillekort

I denne video kan du se hukommelsesconnoisseur Mark Nissen memorisere den præcise rækkefølge på 52 spillekort. Se med, hvis du gerne vil lære en teknik til at huske bedre i din dagligdag.

Sådan gør han

Mark Nissen anvender teknikken med et såkaldt "hukommelsespalads". Ved hjælp af en velkendt mental rute placerer han hvert kort på ruten i samme rækkefølge, som de ligger i bunken. 

Hvis du vil prøve teknikken af, er det en god ide at lægge ud med at huske få elementer. For at hjælpe din hjerne på vej med at huske, kræver det, at du danner billeder på ruten, som du sætter i forbindelse med de elementer, du vil huske. Hvis du eksempelvis vil huske madvarene i dit køleskab, og du bruger dit hjem som rute, så kan det være, at gulerødderne skal have lov at hoppe og danse i potteplanten i entreen, mens æggene er ved at blive kogt i dine vinterstøvler.

Jo sjovere og mere fantasifuldt et billede, du danner, des nemmere vil du have ved at huske det. Og jo mere, du inddrager dine sanser, des bedre indprenter billedet sig i din hukommelse. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #hukommelse