Samme priser i Brugsen i byen og på landet

Coop er en stor koncern med mange butikker. Hvorfor er der så prisforskel mellem Coops kæder?
?

Da Coop gerne vil brande sig på at være på forkant inden for flere områder, vil jeg gerne vide, hvorfor man ikke prioriterer at have ens prisleje i by og på land og dermed prioriterer bevarelsen af de små samfund.

Jeg ved godt, at man i byerne må have lave priser på grund af konkurrencen med de andre supermarkeder. Men den konkurrence er de små brugser jo også ude for i de små byer. Folk kører til den nærmeste Netto og Aldi og køber stort ind, så benzinen bliver betalt.

Jeg gør det da også selv indimellem, men jeg ville da meget hellere støtte min lokale Brugs og landsbyen.

Kunne I ikke gøre et forsøg, som så forhåbentlig ville vise, at hvad man mangler i indtjening på de billige varer, til gengæld kommer ind på et større salg.

Yvonne Halskov, Gedser

Svar fra Charlotte Jantzen

I Dagli’Brugsen- og LokalBrugsen-kæden vil vi rigtig gerne bevare de små samfund, og vi arbejder da også målrettet på hele tiden at kunne tilføre de små butikker mere værdi, så de er mere end blot et sted at handle dagligvarer.

Således kan du i mange af vores butikker også finde posthus, apoteksudlevering, renseri-indlevering og meget andet. Vi vil kort sagt gerne gøre det muligt at samle mest muligt under ét tag, så handlen bliver i byen og derigennem støtter lokalsamfundenes overlevelse.

Vi har talt med vores kunder, og vi har lyttet. Sidste år satte vi prisen ned på vores X-tra varer, som er Coops discount-mærke.

Det har vi fået stor og positiv respons på, og du vil også fremover opleve, at vi løbende justerer varernes pris ned på en lang række af vores mest populære dagligvarer for netop at bevare salget lokalt.

Charlotte Jantzen er marketingschef for Dagli'Brugsen og LokalBrugsen-butikkerne. Charlotte Jantzen er dermed ansvarlig for blandt andet tilbudsaviser, markedsføringsmateriale i butikkerne og annoncer i aviserne.

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #coop, #supermarked og #priser