Saml bare økovarerne!

Hvorfor har Coop ikke en afdeling, hvor alle økologiske varer er samlet?
?

Vores lokale Dagli’Brugsen er lige blevet renoveret og er blevet så flot, og vi handler der gerne. Jeg har tænkt på, at en afdeling kun med økovarer samlet på sted også ville være fint. Jeg ved godt, at det er en stor ændring, hvis det skal gennemføres i alle butikker, men er det forsøgt nogen steder?

Rent praktisk ville man så ikke stå og sammenligne prisen på en økovare og konventionel vare, hvor man så måske tager efter det billigste alligevel.

Inger Hansen

Svar fra Kristian Herlufsen

I Coop har vi lavet flere forsøg med at samle de økologiske varer på særlige hylder. Tidligere har blandt andet Kvicklys varehuse haft en afdeling, hvor der kun var økologiske madvarer. Det er mange steder lavet om, så varerne står sammen side om side med de konventionelle. Kunderne har efterspurgt, at de ikke skal lede på to hylder, når de eksempelvis skal se udvalget af mel. Samtidig ville det indretningsmæssigt ikke være muligt at have frugt og grønt eller kød to steder i butikken. 

Kristian Herlufsen er journalist på Samvirke og har ansvaret for de emner, der handler om forbrug og indkøb. Derudover er Kristian Herlufsen ansvarlig for dialog med læserne på Din Butik-siderne og på facebook.

Se, hvad vi ellers skriver om: #økologi, #mad og #grøntsager