Sæt ikke kartoflerne i solen, tak!

Kartofler har ikke godt af at stå i solen. Hvorfor står kartoflerne så uden for i så mange Coop-butikker, spørger et medlem. Lars Bo Hansen, der er kategorichef giver et svar.
?

Jeg forstår ikke, hvorfor I sætter kartofler uden for butikken i solskin, når nu sollys får kartofler til at udvikle et giftstof og blive grønne. Jeg har påtalt det i min butik, men bliver ignoreret. Hvis det så var kartofler med jord på, kunne jeg måske forstå det, men det er også vaskede kartofler, der ligger helt ubeskyttede. De grønne kartofler er kun til at smide ud.

Lis Hovaldt, Hjørring

Svar fra Lars Bo Hansen

Vi gør meget for at undgå grønfarvning af vores kartofler, især kan nævnes en speciel lysafvisende folie til kartoflerne, ligesom mange af vore butikker har et område i grøntafdelingen med mindre lys, hvorfra kartoflerne sælges. Dette gør vi i øvrigt både med vores vaskede og uvaskede kartofler. Vi har hver uge varer eksponeret udenfor i rigtig mange af vores butikker, men har åbenbart ikke klart nok fået informeret alle butikker om det uhensigtsmæssige i at stille kartofler i direkte sollys. Dette vil vi straks råde bod på, så alle butikker modtager en information om optimal opbevaring af kartoflerne.

Lars Bo Hansen er kategorichef for grøntsager, og han er dermed øverste ansvarlig for den afdeling, der udvælger, planlægger og indkøber grøntsager til Coops 1200 butikker i Danmark. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #indkøb, #kartofler og #butik