Sådan undgår du, at risengrøden brænder på

Brug en tykbundet gryde, skyl gryden med koldt vand først, eller kog grøden i mikrobølgeovnen, så kommer grøden aldrig til at smage brændt. Rådene gælder for risengrød og andre grødtyper.
grød

Skyl gryden i koldt vand, før du koger risengrød, så brænder mælken ikke nær så nemt på

  • Gryden til grød skal være tykbundet. Især når du laver grød med mælk. 
  • Skyl gryden med koldt vand, inden du begynder, så brænder mælken ikke så nemt på.
  • Bring væsken i kog, og drys derefter under omrøring gryn til grød i. Rør rundt, indtil kogepunktet igen er nået.
  • Vær tålmodig. Grød skal laves over sagte til jævn varme og med hyppig omrøring i ottetaller. Hurtigkogt grød bliver hård og sej, og brænder alt for nemt på.
  • Brug mikrobølgeovn til risengrød, det tager cirka 25 minutter: Kom mælk og ris i en dyb skål, og dæk den løst med plastfilm. Kog grøden i mikrobølgeovnen i 10 minutter, tag skålen ud, og rør grøden igennem. Kog igen 10 minutter, og rør igen grøden igennem. Kog til sidst i 5 minutter, og lad grøden hvile tildækket i 5 minutter. Smag til sidst til med salt.

Drik saftevand, hvidtøl eller æblemost til grød. Prøv rødvin til grød lavet med mælk. Det anbefales i de ældste udgaver af Frøken Jensens kogebog.

 

Læs mere om